péntek, január 12, 2007

Tárgyak / The objects






...hááát igen. itt vannak a tárgyak.Az első kép, októberben készült.
A tárgyak rétege, a kicsit kevéssé észrevehető, negyedik információs réteg lenne. Egy igazi vitaindító felvetés!

A grafika Orosz Ricsi (TORZMEREV) munkája
http://www.geocities.com/torzmerev/home.html
…ő az! A képzőművészetben már évek óta számon tartott, utcán fellelhető grafikai műfajok képviselője. Jellegzetes rajzait, számtalan helyen láthatjuk a városban házfalakon és építményeken. Azért kértük fel az együttműködésre, mert munkái és gondolkodása szervesen tudott kapcsolódni a formálódó koncepcióhoz.

Az eddigi gondolatmenetünket tekintve a tárgyak, logikus részei a homlokzatnak. Hisz ha az információs rétegeket vizsgáljuk, ezek az információk lesznek egyedül olyan tényezők, amiket a szobában lakó, valóban befolyásolhat a lamellák ki-benyitásával. A vízfelület és az ujjlenyomat szándékosan olyan információk, amik nem torzulnak az egyes erkélyek kiiktatásával. Egyszerűen a szemünk kiegészíti. A tárgyak viszont (most az elvét nézzük...mindegy, hogy mennyire látszik) valóban eltüntethetőek.Nekünk ez a gondolat nagyon fontos!

The layer of the objects would be our , bit less visible, 4th layer, a layer that started a huge discourse! The graphic artwork was done by Ricsi Orosz (TORZMEREV), who is also known about his street art work.
http://www.geocities.com/torzmerev/home.html

Up to this point, in our train of thought, the objects were a logical part of the facade. If we analyze the informational layers, we realize that these informations would be the only variables that hotel guests would have any influence on (opening and closing them). The watersurface and the fingerprints are deliberately informations that do not distort if certain balconies are taken out. Our eyes simply supplement them. The objects, nevertheless, really disappear.