szerda, június 27, 2007

mfn


Idén is pályázunk a Magyar Formatervezési Nívódíjra. A Magyar Formatervezési Tanács által minden évben meghirdetett pályázat a legnívósabb hazai megmérettetés. A Szövetség’39 két évvel ezelőtt az "LBS_mmv" elnevezésű világító plasztikára kapott különdíjat. Idén „Homo Lumens_mmvii” (HL_mmvii) néven, a Lánchíd19 Hotel üveghomlokzatával pályáztunk a Nextlabbal közösen. A verseny második fordulója tegnap zajlott le. Egy bejárás keretén belül a Formatervezési Tanács zsűritagjai megnézték a homlokzat jelenlegi állapotát. Sajnos az üvegek cseréje és a számítógépes szoba múltheti beázása miatt, nem tudtuk megmozgatni a szerkezetet és sajnos a szobákba sem tudtunk bemenni. A szálloda előtt tartottunk egy rövid de remélhetőleg tartalmas prezentációt.

hétfő, június 18, 2007

+



vasárnap, június 03, 2007

1sima-1fordított / knit one, knit purl






Kifordult a homlokzat. Vagyis minden üvegtáblát átszereltek a vele ellentétes oldalra. Ez egy nagyszerű döntés volt a beruházók – Rozsos Edit és Valkó Csaba – részéről. Most lehet csak igazán látni, hogy a tárgyak milyen hihetetlen természetességgel vesznek részt a látványban. Ha szemben állunk 1-1 rajzolattal, érzékelhetjük a legkontrasztosabbnak. Ahogy haladunk el a ház előtt, fedezhetünk fel mindig új és újabb alakzatokat.
Izgalmas eredmény, hogy a homokfújás ugyan fizikailag most a külső - utca fele néző - réteg, a látvány szempontjából mégis a szitázott mintázat alatt marad. Vagyis a búvár és társai továbbra is a vízben vannak.
Víz, tárgyak, ujjlenyomat. Így helyezkednek el a grafikai rétegek egymás alatt…és ez szépen olvasható is. Hmm…szerintem az egész ügy, kezd egyre kerekebb és húsosabb lenni…igazi izgalom látni ezt.



Glass facade is inside out now. It means that each panels were installed on the opposite side of the facade. It was a great decision of the investors - Edit Rozsos and Csaba Valkó. Now, it can be seen well, how naturally objects fit to the whole view. Shapes are visible the most when we face them. Going along the facade we can realize more and more shapes.
Excitingly, sandblasted layer phisically faces the street now, however, visually it remains behind the coloured layer. Thus, diver and his fellows are still 'under the water'.
Water, objects, fingerprint. This is the order of graphic layers under each other...and it reads well. Well...I think, the case getting more and more round and plentiful... it is a real excitement to see it!